FIT IN 15 challenge

De “Fit in 15” challenge

Vijftien dagen lang, vijftien minuten sporten is het doel ! Voor jong en oud, voor sportief en minder sportief, voor mensen met veel tijd en mensen met minder tijd. Met andere woorden kan iedereen meedoen!

Samengevat :
– 15 dagen sporten
– 15 minuten per dag
– 3 x 5 oefeningen per dag
– 15 seconden rust tussen elke oefening

Meer informatie over elke oefening vindt je wanneer je de afbeeldingen aanklikt.
! Belangrijk ! Je kan deze challenge ook op jouw eigen tempo doen, je begint op de datum die je zelf kiest. Je kan meer rust inlassen tussen de oefeningen naar eigen gevoel of je kan kiezen om eens een echte rustdag te nemen.

Het is altijd leuk om jouw sportieve vooruitgang te delen met anderen.. Het zou super leuk zijn moest iedereen die meedoet aan de ‘fit in 15 challenge’ foto’s posten met de hashtags #FitIn15 en #DorineFittChallenge zodat jullie elkaar kunnen terugvinden en extra kunnen aanmoedigen! Ik bekijk deze hashtags ook en misschien geef ik jou wel een shoutout op mijn pagina wanneer u een leuke foto post!

DAG 1

Een frisse start ! We beginnen met squats om die benen en poep te laten werken. De squats worden gevolgd door een buikverstevigende oefening. Om dag 1 af te sluiten pompen we op onze knieën om onze armen, rug en borst te verstevigen. Klik op de afbeeldingen voor meer informatie over die oefening. Aan het einde van de workout kan u uzelf wat stretchen tegen stijfheid. Dit is echter niet verplicht. Wanneer 15 seconden rust tussen de oefeningen te weinig is mag je gerust ook langer wachten!

DAG 2

Nog stijf van gisteren? Geen probleem, vandaag trainen we namelijk andere spiergroepen! We beginnen met een arm verstevigende oefening om dan verder te gaan naar een oefening die zowel de buik als de rug traint. Dag twee sluiten we af met calve raises, hierdoor krijgt u mooie en stevige kuiten.

DAG 3

Wow, we zitten al bij dag drie! Vandaag beginnen we met een oefening die ‘hangende armen’ tegengaat, namelijk de tricep dips! Moeilijk, maar super efficiënt om uw armen mooi te verstevigen. We gaan verder met leg raises voor een platte onderbuik en we eindigen met een toffe oefening om de poep mooi, rond en stevig te maken. Let’s build that booty!

DAG 4

Dag vier is een feit, kei goed bezig! Laatste spier-verstevigende dag, want morgen is het tijd voor de eerste (van de drie) cardio – dagen. Uh ohhh … Maar eerst overlopen we even de workout van vandaag. We beginnen met een oefening die de rug en poep verstevigd. Daarna gaan we verder met een gekke oefening die ik de ‘schouder turbo’ noem. (Meer uitleg wanneer u de afbeelding aanklikt.) We eindigen dag vier met een oefening die de hamstrings verstevigd. Super om die (verdomde) cellulitis tegen te gaan!

DAG 5

Vandaag trekken we onze loop- of wandelschoenen aan om buiten een frisse neus te halen. U mag zelf kiezen of u wilt lopen of wilt wandelen. Laten we die conditie wat opkrikken ! Stretchen is aan te raden en vergeet zeker niet te drinken. Yes we can!

DAG 6

Na die vermoeiende cardio dag is het weer tijd om onze spiertjes te laten werken! Vandaag trainen we onze poep en heupen om deze mooi strak te krijgen én we laten onze buik hard werken. Say yes to a toned belly!

DAG 7

Oh oh, het is weer tijd om te squatten! Deze keer doen we geen 20, maar 30 squats! Ja hoor, laat die beentjes maar goed werken. Als we dan toch al bezig zijn met het trainen van onze benen, waarom onze kuiten er dan ook niet bijnemen? Om dag zeven af te sluiten laten we ook ons bovenlichaam nog eens goed werken door te pompen. Na vandaag zitten we al over de helft van de challenge. Yes we can do this!

DAG 8

Wow we zitten al over de helft van de “Fit in 15 challenge”. Wat zijn wij toch echte sportievelingen! Gisteren hebben we onze buik laten rusten, en daarom is het vandaag tijd voor een nieuwe ab- oefening, namelijk ‘de V-up’. Daarnaast gaan we werken aan die mooie strakke armen. Laat die workout maar komen!

DAG 9

We zitten al aan dag 9, dat gaat snel! Vandaag is het alweer da laatste spier-dag van deze reeks. Morgen is het namelijk weer tijd voor onze ‘o zo geliefde’ cardio. Achja dat moet ook gebeuren he! Maar nog niet getreurd, ik heb voor vandaag een crazy ab- workout voorzien! Laat die buikspieren maar goed branden… Laat maar komen die strakke buik!

DAG 10

Hoe voelt u u vandaag? Stijve buikspieren? Laat het me weten door een fit- foto te posten op Instagram/Facebook, mij te taggen en de hashtags #FitIn15 en #DorineFittChallenge te gebruiken !! Ik ben zoiso trots op jouw doorzettingsvermogen, dag 10 it is! Tijd om te gaan lopen of te gaan wandelen, regen of niet, warm of niet, geen excuses! Zo praten echte doorzetters zoals wij. Let’s do this!

DAG 11

Nog vier dagen te gaan.. Vandaag is het tijd om die rug spieren nog eens aan te spreken. Ook gaan we jumpen, neen niet zoals vroeger het jumpen op muziek, ik heb het over de vermoeiende maar effectieve jump squats! Om af te sluiten trainen we onze schouders, want ja, die spieren zijn ook belangrijk voor een mooi zandloper figuur. Let’s gooo!

DAG 12

We zitten al aan dag 12, we blijven gaan! Naast de side dips en de bicep curls zien jullie ook een nieuwe oefening, namelijk de toe tickers. Let’s try it out!

DAG 13

Booty day! Vandaag trainen we onze poep met twee verschillende oefeningen. Ook proberen we een nieuwe oefening uit voor onze obliques. “Dont’ be moody, work that booty.”

DAG 14

“Sad face” – Vandaag is het onze laatste spier-dag want morgen sluiten we deze vijftien fitte dagen af met een cardio training. Omdat buikspieren trainen altijd ‘o zo leuk’ is, wijden we vandaag een groot deel van onze training aan ons buikje.  Daarnaast trainen we ook nog voor een laatste keer onze glutes. Geen probleem als u nog stijf bent van gisteren, dat komt wel los tijdens de oefening! Geef nog eens de volle 100% op deze voorlaatste dag. Make me and yourself proud!

DAG 15

Komaan vandaag is het de laatste dag van de challenge! Niet opgeven en nog een laatste keer gaan lopen of gaan wandelen. Ik ben super trots dat je hier bent geraakt! Wil je graag een shoutout op mijn pagina of website? Post dan een leuke foto van jou in uw sportkleren (klaar om te trainen), tag @dorinefitt op instagram of @Dorine Vermeulen op facebook en gebruik de hashtags #DorineFittChallenge en #FitIn15. Let go!