Over Dorine

Wie is Dorine? 


Do-ri-ne (do-rien) n. (pl. same)
Gemotiveerde fitnessenthousiast die
anderen helpt hun doelen te bereiken
als personal trainer. ⌈Synoniem: dorine fitt⌉


Het begon allemaal

… enkele jaren geleden. Ik was een mager meisjes zonder spieren of kracht en voelde mij onzeker. Op een gegeven moment heb ik beslist dat ik wou veranderen, ik wou niet meer onzeker zijn en ik wou mij sterk en mooi voelen. Toen ben ik met krachttraining begonnen, en ik ben nog steeds dankbaar dat ik die keuze toen gemaakt heb. Doorheen de tijd zag ik meer en meer progressie, mijn glutes (bilspieren) groeiden, mijn armen en benen zagen er niet meer eng dun uit, …  Ik voelde mij trots, gemotiveerd en enthousiast en zo was een passie geboren.

Doorheen de jaren

… groeide mijn interesse en heb ik veel bijgeleerd. Ik zag wat werkte voor mijn eigen lichaam en wat niet, zo leerde ik bijvoorbeeld verschillende goede methodes kennen die voor vrouwen beter werken dan voor mannen. Daarnaast begon ik wetenschappelijke artikelen te lezen, bekeek ik een oneindig aantal informatieve YouTube video’s en testte ik alles zelf uit in de fitness. In 2016 besloot ik mijn eerste personal training opleiding te volgen aan de Physical Coaching Academy. Dit deed ik in combinatie met mijn bachelor in de toegepaste psychologie. Mijn Level 3 diploma “Physical Trainer”  behaalde ik in 2016 en mijn bachelor diploma “Psychologisch Consulent” behaalde ik in 2017. Ik besloot dat ik mijn kennis over het geven van personal training nog wou uitbreiden en behaalde zo in het najaar van 2017 mijn 3e diploma, namelijk mijn Nasm Ereps Level 4 “Personal Trainer” diploma.

Weetje: Ik heb mijn bachelorproef geschreven over de invloed die krachttraining heeft op de lichaamswaardering en zelfwaardering bij vrouwen. Uit mijn onderzoek bleken beiden gestegen te zijn naarmate de vrouwen begonnen met fitnessen. Reden te meer om te starten dus!

 Nu is mijn doel

… anderen helpen met het bereiken van hun fitness doelen! Ik ben zelf zoveel gegroeid doorheen de jaren dat ik nu anderen wil bijstaan en begeleiden naar hun doelen. Ik begrijp enorm goed hoe onzeker je u kan voelen over je eigen lichaam en hoe groot het verlangen soms is om te veranderen. Dus daar sta je dan.. je wilt veranderen maar je weet niet hoe je daar aan moet beginnen. Laat mij je bijstaan!
Hoe prachtig is het om anderen te zien groeien, zowel fysiek als mentaal?

Mijn specialiteiten:

 • Hypertrofie (spiermassa kweken)
 • Lichaamscompositie wijzigen (verhogen vetvrije massa en verlagen vetmassa)
 • Mentale coaching, motiveren, aansporen,…
 • Krachttraining bij vrouwen

Mijn diploma’s en opleidingen:

 • PCA Personal Trainer Ereps Level 4
 • NASM Personal Trainer
 • Physical Trainer Level 3
 • Bachelor in de Toegepaste Psychologie – psychologisch consulent
 • Human Performance Conference door Bell Coaching
 • Seminarie Maximaal Resultaat door Richard Bell (grondbeginselen en gevorderde technieken binnen krachttraining en voeding).
 • Opleiding training en coaching tijdens en na de zwangerschap door Core Academy